В Тернополі розгорнули найдовший державний прапор України

0

З нагоди відзначення Дня незалежності України та Дня Державного Прапора у Тернополі 22 липня відбулася акція «Ровесник Незалежності», учасники якої розгорнули навколо Тернопільського ставу синьо-жовтий стяг, довжиною 9,5 км. та шириною 75 сантиметрів.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської ОДА.

Ініціатором такої акції є Тернопільська обласна державна адміністрація.

На думку організаторів, такий захід має привертає увагу громадськості, а в першу чергу – молоді, до вшанування Державних символів України, згуртувати навколо спільної справи молодих людей, які незабаром визначатимуть майбутнє нашої держави.

Загалом в акції взяло участь 2010 учасників делегованих від великої армії ровесників Незалежності з усіх районів Тернопільської області. До речі, у 1991 році в Тернопільській області народилось 16 498 дітей.

Рекорд зафіксував уповноважений представник Книги рекордів України Олександр Бурміцький. Він офіційно підтвердив, що у Тернополі, 22 серпня 2010 року, було розгорнуто найдовший в Україні синьо-жовтий прапор та передав сертифікат рекорду голові облдержадміністрації Михайлу Цимбалюку.

По завершенні акції синьо-жовтий стяг буде поділено на майже 7 тисяч менших сегментів – прапорів, які розповсюдять серед навчальних та медичних закладів області, бібліотек, закладів культури, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Частину прапора передадуть на зберігання в обласний краєзнавчий музей.