Туристичні намети: основні види та їх характеристики

0

У туристичному поході не обійтися без намету. Він допомагає відновити сили, повноцінно відпочити перед новим днем подорожі. Однак комфортність і якість такого релаксу залежить від того, наскільки правильно вдалося вибрати і купити туристичний намет. В Україні такі види екіпірування широко представлені у каталозі компанії Terra Incognita. Це продукція провідних виробників, виготовлена з урахуванням перспектив експлуатації в екстремальних умовах.

Що потрібно враховувати, щоб правильно вибрати і купити туристичний намет?

Сучасні виробники пропонують великий вибір спорядження цього типу. І кожен варіант призначений для спеціальних завдань. Адже застосування наметів відбувається за різних погодних умов. У них має поміститися різна кількість туристів. Навіть спосіб кріплення потрібно вибирати максимально виважено. Допоможуть зробити вдале придбання професійні консультанти компанії Terra Incognit. Вони мають не тільки маркетингову інформацію про товари даного типу, а й особистий досвід різного роду подорожей. Зокрема, щоб правильно замовити туристичний намет, у каталозі даного магазину, вони порекомендують звернути увагу на тип екіпірування. Найбільш затребуваними сьогодні вважаються кілька варіантів таких виробів:

  • Намети двосхилі. Такі вироби мають класичну форму. Але на відміну від аналогів минулого століття, сучасні вироби такої форми відрізняються комфортністю, надійністю, легкою вагою. Їх використовують для ночівлі в умовах, які не назвеш екстремальними.

  • Намети купольні. Вони мають форму півсфери. Такі намети підходять для туристичного походу будь-якого виду. З ними можна вибиратися на природу за будь-якої погоди. Спорядження просто встановлюється, має легку вагу, а також максимальну надійність.

  • Намети тунельні. Їх ще називають напівдіжками. Замовити намети такого типу доречно, якщо у поході туристами використовується багато спорядження. Адже вони оснащені містким тамбуром, у якому можна зберігати все необхідне. Намети є простими у монтажі, стійкими до вітру.

  • Намети геодезичні. Таке спорядження вибирається для експедицій. Використовують його у складних погодних умовах, включаючи потужні пориви вітру та навіть снігопади. Спорядження відрізняється високою міцністю завдяки унікальній конфігурації. Встановлюється намет на кілька дуг.

  • Шатроподібні намети. Їх можна встановлювати на тривалий час. Найчастіше такі намети обирають для сімейного відпочинку, адже вони вирізняються високим рівнем комфортності. Для встановлення використовується дуги, які спеціальним чином між собою перехрещуються.

Це далеко не всі характеристики, якими відрізняються намети з каталогу інтернет-магазину Terra Incognita. Тут можна вибрати дане спорядження з асортименту найкращих сучасних виробників, різної місткості, оптимальної ваги. Дуги в них можуть бути виготовлені із найкращих сучасних матеріалів. Вибрати намети можна на різну кількість входів, а також з різноманітним забарвленням.