Янукович визначив коефіцієнти балконів і терас — парламент підтримав

0

Верховна Рада прийняла закон в цілому з урахування пропозицій президента до закону «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об’єкту житлової нерухомості».

За відповідне рішення проголосували 275 народних депутатів.

У пояснювальній записці йдеться про те, що законом доповнюється стаття 6 Житлового кодексу Української РСР частинами 2, 3 та 4 та визначити, що житлова площа об’єкту житлової нерухомості визначається як сумарна площа житлових кімнат, загальна площа об’єкту житлової нерухомості визначається як сумарна площа житлових кімнат і підсобних приміщень з урахуванням лоджій, балконів, веранд і терас.

Також, документ визначає, що житлової площі об’єкту житлової нерухомості не відносяться площа приміщень, призначених для гігієнічних або господарсько-побутових потреб громадян (ванна, вбиральня, душова, приміщення для прання, кухня, комора, передпокій, внутрішньоквартирний хол, коридор, убудована шафа тощо).

В. Янукович у своїх зауваженням відзначив доцільність встановити такі коефіцієнти для підрахування площі лоджій, балконів, веранд і терас: для балконів і терас – 0,3; для лоджій – 0,5; засклених балконів – 0,8; веранд, засклених лоджій і холодних комор – 1,0.

У зв’язку з цим В. Янукович запропонував абзац сьомий пункту 1 закону, що надійшов на підпис, викласти в такій редакції:

«Площа лоджій, балконів, веранд і терас підраховується з урахуванням таких коефіцієнтів:

для балконів і терас – 0,3; для лоджій – 0,5; засклених балконів – 0,8; веранд, засклених лоджій і холодних комор – 1,0».