Міжнародний експерт порадив українській владі, як вирішити проблему з чорнобильцями

0

Офіційний Київ повинен докласти всіх зусиль, щоб в найкоротші терміни врегулювати всі непорозуміння в системі грошових виплат ліквідаторам чорнобильської катастрофи.

Про це в інтерв’ю кореспонденту Голос.UA заявила експерт міжнародної моніторингової групи HEF Айна Тоотс. На її переконання хвиля голодовок і масових виступів «чорнобильців» та пенсіонерів, що прокотилася по низці українських регіонів, наочно демонструє назрілі в Україні внутрішні суспільні проблеми.

«Розумним рішенням таких проблем повинен стати широкий контакт влади з «чорнобильцями», — зазначила, зокрема, Тоотс. — Причому від задоволення хоча б частини вимог мітингувальників не в останню чергу залежить майбутнє контактів Києва та структур Європейського Союзу ». ЄС зацікавлений у партнерських відносинах зі стабільною Україною, де уряд по можливості знаходить спільну мову з усіма категоріями громадян.

Нагадаємо, що про свій намір найретельнішим чином відстежувати ситуацію з ліквідаторами аварії на ЧАЕС в Україні заявили десятки емісарів міжнародних громадських та правозахисних організацій.