У Харкові знову протестують підприємці

0

Близько двохсот підприємців протестують проти Податкового кодексу в Харкові, повідомляє Радіо Свобода.

Акція протесту відбувається на майдані Свободи. Підприємці вимагають відставки уряду і розробки нового Податкового кодексу. Мітингувальники тримають плакати «Малий бізнес – запорука демократії в Україні», «Подумайте про наші сім’ї», а також прапори профспілки підприємців.

Підприємці ухвалили звернення до міської влади із проханням підтримати їхні вимоги. Вони планують пішою ходою пройти від майдану Свободи до майдану Конституції до будинку мерії, щоб віддати звернення чиновникам.

Також учасники акції продовжують збирати підписи на підтримку референдуму з дострокового припинення повноважень парламенту й Президента. Ці підписи згодом планують передати до столиці.

Крім того у Києві, за словами учасників акції протесту, зараз залишаються ще півтисячі підприємців, які не згодні з Податковим кодексом.

Окремий нечисельний пікет проти податкового документа на майдані Свободи проводить і ВО «Свобода». Жодні інші політичні сили до акції протесту в Харкові не долучилися.

Тим часом, на майдані Незалежності в Києві сьогодні акція протесту підприємців не поновилася. У п’ятницю, коли наметове містечко на Майдані демонтували, організатори акції підприємців заявляли, що в понеділок буде новий мітинг.